Leveranciers

Bij Franck geloven wij in echt eten. Daarom kiezen wij voor kleine producenten die gaan voor kwaliteit, smaak en een duurzame (zoveel mogelijk biologische) keten.  Zo kun jij bij Franck elke dag weer genieten van echt eten boordevol smaak met een eerlijke prijs.

Santas koffie

Niet alleen waanzinnig lekkere koffie, maar ook duurzaam verpakt in een prachtig retourblik.

Santas koffie mêleert de lekkerste (biologische) koffie vanuit het  hart van de Rotterdamse haven in de oude Vertrekhal Oranjelijn. Sinds kort werken ze samen met onze Zwolse Algra en worden de bonen in Zwolle geroosterd volgens het Slowroast brandprocedé. Met deze brandmethode wordt de koffie extra langzaam geroosterd in authentieke trommelbranders.

Sinds 2019 heeft Santas ook een consumentenlijn met 600 grams blikjes die wij bij Franck natuurlijk in ons assortiment hebben.

Santas; pure smaak, pure (biologische) ingrediënten, gemaakt op artisanale wijze en duurzaam verpakt. 

Santas koffie

Brandt&Levie

Of je worst lust..

Franck leerde Brand&Levie kennen op de Zuidermrkt in Amsterdam. Daar verkochten ze hun waanzinnige droge en verse worsten, paté en vleeswaren die ze maakte in een bijgebouw van De Lindenhoff in Baambrugge vlak onder de rook van Amsterdam. Elke zaterdag (aan het einde van de markt) wisselde we producten uit; zij onze broden, wij hun worsten en zo raakte we verslaafd aan de prachtige smaken van hun producten.

Naast de hoge kwaliteit van hun producten is ook de bijzondere aandacht voor de oorsprong van hun varkens bijzonder. Bij Brandt&Levie werken ze alleen met traditionele Nederlandse rassen (Zoals de LIVAR en het Vechtdalvarken uit de Zwolse regio) die ze in hun geheel verwerken.

Bij Franck verkopen we hun droge worsten, leverworst, rillette en seizoensproducten zoals BBQ-worsten.

Brandt&Levie

Casa Rojo Spanje

Franck heeft een nieuw, onderscheidend en waanzinnig lekker wijnhuis gevonden. Musso is de biologische lijn van Casa Rojo uit Castilla la Mancha in centraal Spanje

Casa Rojo heeft acht wijnen ontwikkeld uit acht verschillen regio's in Spanje met als doel om het beste te kunnen bieden uit elk van de belangrijkste Spaanse regio's. Men wordt gedreven door de passie om de perfecte wijn te maken waarin het terroir van de betreffende regio maximaal tot uitdrukking komt. Daarnaast zijn ze net zo gedreven bezig om de wijnen op een bijzondere wijze te presenteren.

Kortom, een wijnhuis die perfect bij Franck past.

Casa Rojo

Madame Cocos

Franck en Madame Cocos

Franck en Madame Cocos hebben een lange geschiedenis die begon op de Zuidermrkt in Amsterdam. Daar stonden ze naast elkaar; Franck verkocht de prachtige producten van Le Perron en Madame Cocos haar eerste kokosballen. Het lekkerste hoekje van de markt met de geuren van vers gebakken brood en de knapperige kokossnacks. 

Madame Cocos gebruikt de lekkerste kokos, wat rietsuiker, eiwit en honing om de heerlijkste kokosmakronen te bakken. Pure ingrediënten, pure smaken en in receptuur dus zonder gluten. 

Toen Franck zijn winkel opende in Zwolle kon Madame Cocos dan ook niet ontbreken.

Madame Cocos

Maass

De lekkerste kant-en-klaar keuken

Franck leerde de keuken van Maass kennen toen hij daar brood ging leveren. En ze kwamen er achter dat ze een gezamenlijke passie hadden; puur en lekker eten met persoonlijke aandacht en vakmanschap.

Jeroen Maass is een echte praktijk man. Begonnen als afwasser werkte hij zich op tot chef-kok. Hij deed ervaring op bij diverse gerenommeerde restaurants om vervolgens zijn eigen bedrijf te starten: Uit De Keuken Van Maass. Als chef-kok kookt hij dagelijks samen met zijn keukenbrigade. De recepturen worden bedacht door Louise du Toit. Met haar roots in Zuid-Afrika is ze opgegroeid met een variëteit aan pure smaken. Met haar kennis en passie voor lekker eten weet ze iedereen elke keer weer te verrassen.

Keuken van Maass

Le Perron

De huisbakker van Franck

Bij Le Perron staat het ambacht van de bakker centraal. De biologische producten worden artisanaal gemaakt; zonder toevoegingen, met een narijs tot wel 36 uur, maar wordt voor betaalbare prijzen aangeboden.

De aandacht gaat uit naar smaak, herkomst, versheid, authenticiteit, veiligheid, duurzaamheid, presentatie en innovatie. De biologische herkomst van de grondstoffen wordt gewaarborgd door het EKO Keurmerk. De boeren en toeleveranciers van Le Perron maken geen gebruik van kunstmest en pesticiden, hierdoor kan Le Perron een echt natuurproduct garanderen. En misschien nog wel belangrijker: de smaak van echt brood. Bij Franck bakken we elke dag de beste broden, lekkerste croissants en koeken van Le Perron.

www.leperron.nl

ERF-1

Duurzaam lekker zuivel

De liefde voor het boerenleven combineert ERF-1 graag met hun andere passie: lekker en puur eten. Al jaren genieten zij van smaakvolle vla. Gemaakt in moeders keuken, bereid met de verse biologische melk van hun eigen koeien en zonder allerlei overbodige toevoegingen. Iets wat zo lekker is, houd je natuurlijk niet voor jezelf. Daarom zijn ze in november 2012 begonnen met het verwerken van hun eigen dagverse melk tot (h)eerlijke zuivelproducten.

De smaakmakers van ERF-1 liggen al vanaf dag 1 bij Le Perron Zwolle en dus nu ook bij Franck. Van boerenmelk tot karneboter en van echte vla tot klassiek hangop. Uiteraard gebruiken we ook ERF-1 zuivel voor ons ontbijt menu

www.erf1.nl

Urban Cacao

Oorspronkelijke chocolade

Hans Mekking produceert, onder de naam Urban Cacao, de mooiste chocolade midden in het centrum van Amsterdam.

Gemaakt van natuurlijke grondstoffen met de beste kwaliteit en met oog voor een verantwoorde herkomst. Urban Cacao gaat graag zelf naar de bron en sluiten kinderarbeid, een oneerlijke prijs en gebruik van chemische hulpstoffen uit.

Bij Franck verkopen wij de meest waanzinnige chocolade repen van Urban Cacao. Pure repen met single estate chocolade of zelfs Grand-cru origin en de lekkerste smaak combinaties als caramel-zeezout en macadamia-honing.

Ook de Mudcake komt van Urban Cacao; prachtige volle smaken, verpakt in de beste chocolade. Verslavend lekker.

www.urbancacao.nl